Keretes hövédő ablakfólia ("harmadik üveg")

A kialakult energiaválság következtében egyre inkább keressük azokat a lehetőségeket, melyekkel csökkenteni tudjuk otthoni vagy céges kiadásainkat.

Van egy jó hírünk!

Mi egy olyan olcsó, egyszerű és gyorsan kivitelezhető lehetőséget kínálunk, mellyel jelentős energiamegtakarítást érhet el miközben melegebbé, takarékosabbá teheti otthonát.

Fűtési szezonban az energiafelhasználásunk kb. 66%-át fordítjuk az épület melegen tartására.
Ez egy hatalmas szám a többi fogyasztóhoz képest, ezért érdemes mindent megtennünk azért, hogy a meleget házon belül tartsuk és ne az udvart fűtsük.

Az alábbi ábrán látszik, hogy a höenergia legnagyobb részét a nyílászárókon keresztül veszítjük el. Ablaktól és üvegezéstől függően ez akár a fűtési kiadásunk 47 %-át is elérheti.
Nem csoda, hiszen az üveg az egyik legrosszabb hőszigetelő anyag az épületben. Kizárólag az átlátszó struktúrája miatt nélkülözhetetlen építészeti elem.

Az általunk kínált utólagosan felszerelhető hővédő fólia olcsó, és alkalmazása minden esetben jelentősen javítja az ablakok szigetelési hatékonyságát.
A működési elv egyszerű. Az ablaküveget további védelemben kell részesíteni a hidegtől!
Annnál jobb minél több levegőcellát képezünk, ezért a 3 rétegű ablakoknál is jelentős energiamegtakarítást jelent.
Az átlátszó fólia meggátolja az ablaküveg visszahűlését azáltal, hogy egy légrést képez az ablak és a küső hideg levegő között. Ugyanúgy működik mint amikor rétegesen öltözködünk.
A PVC víztiszta ablakfólia előnye az ablaküveggel szemben, hogy sokkal gyengébben vezeti a hőt, ezáltal kevésbé sugározza a fűtött helység felé a kinti hideget.

Előnyök:
- megszünteti az ablakok által keltett hőhidat, ezáltal a hőérzet emelkedik
- kedvező ár-érték arány
- rendkívül hatékony, hiszen előszobaként funkcionál a nyílászárón
- a keret színe a nyílászáróhoz igazítható
- utólagosan, egyszerűen felszerelhető (videó lent)
- akár egyedi méretben is kérheti

Összeszerelés:

Rögzítés:

 

Végezetül, érdemes elgondolkodni egy szép függöny vagy dekor beszerzésén,
mely ugyancsak hozzájárul a hatékony energiacsökkentéshez.

 

Az árnyékolók és függönyök is a kiegészítő légrés funkcióit látják el, amelyek valamilyen szinten gátat szabnak a hideg bejutásának a helyiségbe ezáltal védik a hő kijutását az épületből.

Címünk:
Trotex Textilműhely
Nyíregyháza, Debreceni út 107.
www.textilmuhely.hu
info@textilmuhely.hu