Szőnyegtisztítás szódabikarbónával

Szőnyegtisztítás szódabikarbónával


A szőnyegek tisztításához számos tisztítószert kínálnak az üzletek polcain, amelyekkel hatékonyan lehet kitisztítani a szőnyeget. Ezek mindegyike tartalmaz különféle vegyszereket, melyek károsíthatják a szőnyeget. Ha nem kellő körültekintéssel használjuk őket akár veszélyt is jelenthetnek emberekre és állatokra egyaránt.

Létezik egy teljesen veszélytelen módszer, amelyhez mindössze egy szinte minden háztartásban megtalálható anyagra van szükség. Ez a módszer nem más, mint a szőnyegtisztítás szódabikarbóna segítségével.

Szódabikarbóna, a csodaszer

A szódabikarbóna egy igazán sokoldalúan használható anyag. Hivatalos megnevezése a nátrium-hidrogénkarbonát (NaHCO3), mely különféle vegyipari eljárások, valamint a szódavíz gyártás során jön létre melléktermékként. Egy vízben igen jól oldódó só féle, mely, ha savval érintkezik, enyhe lúgként viselkedik. A savval való érintkezés eredményeként szén-dioxid szabadul fel. Egyszerűen fogalmazva, habzik.

 

Nagy előnye, hogy teljesen veszélytelen anyag, nem terheli a környezetet, és nem jelent semmilyen veszélyt sem emberek, sem állatok egészségére nézve. A szőnyegtisztítás szódabikarbóna segítségével csak az egyik felhasználási terület, ahol számíthatunk erre a sokoldalú anyagra. Használható szinte bármilyen felület tisztítására, szagtalanításra, dugulás elhárításra, és amire talán a legtöbben használják, gyomorégés elleni elixírként.

Szőnyegtisztítás szódabikarbóna segítségével

A szőnyegtisztítás szódabikarbónával igazán egyszerű, bárki képes rá. Nagy előnye, hogy biztosan nem károsítja a szőnyeg anyagát és teljesen veszélytelen. Kisgyermek, vagy házikedvenc mellett is nyugodtan használható. Nincs szaga, de cserébe szagtalanít, így az esetleges kellemetlen szagokat is képes megszüntetni a szőnyegben. Alkalmazható régebbi foltok esetén is, de a friss foltok esetén is elsőrangú megoldást jelenthet.

Száraz szőnyegtisztítás szódabikarbónával

Ha nem különösebben makacs a szennyeződés, amit szeretnénk kitisztítani a szőnyegből, és már megszáradt, nincs más dolgunk, mint rászórni a foltra a szódabikarbónát. Arra kell ügyelni, hogy kellő mennyiséget használjunk, teljesen ellepje a foltot. Ezután hagyjuk állni nagyjából egy óráig és alaposan porszívózzuk ki a szőnyeget. Ha makacsabb, zsíros a folt, a szódabikarbónát dúsíthatjuk ugyanannyi konyhasóval, ami fokozza a hatékonyságát. Ha csak szeretnénk felfrissíteni, szagtalanítani és egy kicsit alaposabban kitisztítani a teljes szőnyeget a szokásosnál, bátran használhatjuk a szódabikarbónát szőnyegtisztító por helyett is a szőnyeg teljes felületén. Szórjuk be szárazon egyenletesen a szőnyeget vele, hagyjuk hatni, és alaposan porszívózzunk fel.

Szőnyegtisztítás szódabikarbóna felhasználásával friss foltok esetén

Friss szennyeződések esetén azonnali megoldást jelenthet, például kutyavizelet, vörösbor, pörköltszaft, lekvár stb. okozta szennyeződés esetén is. A nedves szőnyegtisztítás szódabikarbóna segítségével lényegében megegyezik a fentebb említettel, egyszerűen rá kell szórni a foltra. Egy ronggyal vagy egy kefével érdemes egy kicsit megsúrolni, hogy a makacsabb szennyeződések is eltűnjenek. Előfordulhat, hogy elsőre nem tűnik el a folt, csak halványodik, ilyenkor érdemes megismételni a folyamatot.

 

A szőnyegtisztítás szódabikarbóna segítségével könnyű, olcsó és teljesen biztonságos, környezetbarát megoldás a szennyeződések eltüntetésére. Előfordulhat, hogy szükség lesz komolyabb szőnyegtisztító szerek használatára is, de az esetek nagy részében a szódabikarbónás szőnyegtisztítás is elegendő a szőnyegek megszépítéséhez.

 

Ha pedig már megunta a meglévő szőnyegét, és újra cserélné, akkor nézzen körül kínálatunkban:-->>Szőnyeg online vásárlás!